неделя, 11 юни 2017 г.

Кокосови бонбони с целувки, крема сирене и шоколад



За 20 бонбона
* 1 доза целувки по тази рецепта Целувки в микровълновата / или 12 броя големи целувки
* 125 г крема сирене
* 40 г кокосови стърготини
* 1 пакетче ванилова захар

* 100 г тъмен шоколад /50% какао
* 20 г краве масло
* 40 мл прясно мляко


В купа се смесват крема сиренето, ваниловата захар и кокосовите стърготини. Разбъркват се и на порции се добавят начупени целувки. Сместа се разбърква. Получената лепкава смес бързо се оформя на топчета. Трябва да се усещат начупени целувки, затова при нужда добавяйте. Те са крехки, бързо се стопяват от влагата на крема.
Оформените топчета се подреждат в чиния покрита с хартия за печене и се оставят за 30 минути във фризер.


През това време се приготвя шоколадовата смес, като шоколадът се начупва, смесва се с маслото и млякото и се загрява на много слаб огън, при непрекъснато разбъркване, докато се получи гладка маса.
Изваждат се бонбоните, всяка една се топва в шоколада и с помощта на вилица се изважда и поставя отново върху чинията покрита с хартия за печене. /понеже чинията е стояла във фризера с бонбоните, то като се върнат бонбоните с шоколада в нея, шоколадът се охлажда за няма и минута/, поръсват се с начупени целувки и се слагат в хладилник. Охлаждат се 30 минути и вече може да се преместят в капсули за бонбони, по желание, отново с помощта на вилица.
Може да се съхраняват в хладилник две седмици.

Бонбоните са влажни и меки вътре и доста сладки, с хубава шоколадова обвивка.




Няма коментари: